PF 2010

Sekce

Přihlásit

Už. jméno:

Heslo:

Registrace

Nahlášení pálení

Kontakt

+420 725 026 762

Kalendář

 

Sestavuji aktuální kalendář ...
.

Radarová data

Facebook


Propagujte i svojí stránku

Hledat

Anketa

Líbí se vám náš web?

Ano (294) Ne (122) Ujde to (98)

Celkem hlasů: 514

PF 2010

Rok s rokem se pomalu sešel a neúprosně se blíží čas vánoc,pro někoho období domácí pohody a klidu, pro někoho hektické období uklízení,vaření,nákupů a všude přítomného stresu. Nastává období kdy se ohlížíme zpět za odcházejícím rokem,vzpomínáme na vše dobré i zlé čímž jsme v tomto roce prošli, dáváme si různá přecevzetí do roku příštího, které ostatně stejně tak jako každý rok odsuneme pod tíhou dalších událostí někam na neurčito. Stejné to je i u Zdibských hasičů. Ne vše, co jsme plánovali se podařilo splnit ale optimizmus a nadšení pro tenhle druh práce nám zůstává. Sice stále jezdíme stařičkou cisternou která jen díky šamanským kouskům našich strojníků a neustálého shánění různých náhradních dílů po celé republice velitelem jednotky, nás k případu doveze a svoji práci vykoná, sice nám stále do zbrojnice pomalu ale jistě zatéká, nestěžujem si a možná až se někdy najdou v rozpočtu obce nějaké peníze bude líp.

Ale i pozitiva tento rok přinesl, podařilo se dovybavit jednotku novými zásahovými obleky, koupily se dvě výkonnější elektrocentrály, zásahové hadice,žebřík a jiné potřebné vybavení. A co je hlavní, ze strany HZS Středočeského kraje je jednotka velmi dobře hodnocena o čem svědčí i vzrůstající počet výjezdů mimo území obce. Každopádně jsme sehraná parta chlapů a žen která je připravena v každou denní i noční hodinu vyjet, pomoci tam kde je třeba, a to naprosto dobrovolně, bez nároku na plat či jiné požitky, prostě tak to u dobrovolných hasičů bylo, je a bude.

U nás platí že, jedeme tam odkud ostatní utíkají.

Práce Zdibských hasičů není zas až tak na veřejnosti vidět ale počet výjezdů za rok hovoří sám za sebe, nemusíme jet vždy k ohni, hodně zásahů je technického charakteru počínaje sundáním kočičky ze stromu přes odstranění následků dopravních nehod po pokácení stromu hrozícího spadnutím.

Tuto práci za nás nikdo sebelépe vybavený a hlavně zaplacený neudělá a může se říkat záchranář jak chce.
Osobně chci využít této příležitosti a všem svým klukům a holkám poděkovat za jejich celoroční práci a objetavost bez které by naše jednotky nebyla taková jaká je. Chci také poděkovat starostovi,obecnímu úřadu a zastupitelům obce za jejich přístup k potřebám jednotky a všem spolupracujícím složkám za pomoc při zásazích.

Zároveň mi dovolte všem občanům Zdib popřát klidné prožití svátků vánočních a hlavně abychom se v tom příštím roce potkávali jen u veselých příležitostí.

Za výjezdovou jednotku SDH Zdiby
Bc.Dušan Soukup, velitel jednotky